CALENDAR

  <<<January 2021>>>
  MTWTFSS
  28293031123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
  1234567

  Poesi på en torsdag - Daniel Dalgaard og Olga Ravn


  Thursday, October 03, 2013

  In English >>

  Omar Khajjâm-aften - Poesi på en torsdag

  - denne gang med digterne

   

  Olga Ravn og Daniel Dalgaard

   

  Torsdag den 3. oktober 2013 - kl. 20.00

  Musikteatret Holstebro - Terminalen, Den Røde Plads 16, 7500 Holstebro

   

   

  Unge digtere læser op

   

  Den yngste generation poeter på banen i oktobers Poesi på en torsdag i Musikteatret i Holstebro

   

  Aldersmæssigt er månedens digtere på Poesi på en torsdag i oktober måned, Olga Ravn (f. 1986) og Daniel Dalgaard (f. 1987) - som debuterende i henholdsvist 2012 og 2013 - næsten på linie med Rifbjerg som debutant, der var knapt 25, da hans første digtsamling udkom i 1956.

   

  Her, mere end et halvt århundrede efter Rifbjergs eksplosive fremkomst, er det Ravn og Dalgaard - og mange andre i det litterære, danske landskab netop nu - der, som Rifbjerg i sin tid, står som repræsentanter for det ny - den ny digtning i Danmark. Det danske sprogs nye dansere. I overrumplende mange forskellige retninger.

   

  Digterne

  Olga Ravns debut, Jeg æder mig selv som lyng (Gyldendal, 2012) - som også, i lighed med Daniels Dalgaards, er hendes eneste bogudgivelse (men oversættelser af den svenske digter Ann Jäderlund og Sylvia Plath udkommer senere på året) - blev taget mere end imødekommende imod af de danske avisanmeldere. I et ofte vanskeligt og syntaktisk råt, men til bunds udarbejdet sprog fremmaner hun blandt andet gennemlevelsen af forvandlingen af den unge piges krop og sind til den unge kvindes. Hun har selv som en slags undertitel kaldt bogen Pigesind med reference til Tove Ditlevsen. Ellers kunne den udmærket have været: Under uvejr med mig selv.

   

  Olga Ravn er uddannet fra Forfatterskolen i 2008 - 10. Hun har skrevet for Klassekampen, Femina og Information. I dag underviser hun på Skrivelinjen på Testrup Højskole.

   

  Også Daniel Dalgaard fik mange fine anmelderord for sin debut fra i år: Vi er ikke konger (Samleren, 2013). Mikkel Bruun Zangenberg gav fire hjerter ud af seks i Politiken og sluttede sin anmeldelse med: "Vi er ikke konger er en på skift foruroligende og pirrende debut om det detroniserede menneske." Man kunne sige, at Dalgaard er anfægtet. Af sig selv, af sproget, af samfundet, af verden. Men på en overraskende, nuanceret måde, der afspejler, at der ingen nemme løsninger findes. Og deri ligger netop det fremadrettede, selvstændige og nyskabende.

   

  Daniel Dalgaard er uddannet fra Forfatterskolen 2009 - 11.

   

  Poesi på en torsdag i øvrigt

  De to digteres oplæsninger vil spille sammen med andre indslag i løbet af aftenen.

   

  Med sangeren Rina Skeel i spidsen skaber Odin Teatrets Husorkester en musikalsk ramme af overvejende latinamerikansk karakter.

  Poesi på en torsdag opfordrer hver oplæsningsaften alle, der har digte liggende, til at sende dem til Odin Teatret. En komité udvælger ét, hvis forfatter får lov at læse det op og præmieres oven i købet med en digtsamling af en af de inviterede digtere.

   

  Månedens kendte holstebroer er kunstneren Paul Cederdorff, der vil dele nogle af sine yndlingsdigte med publikum.

   

  For at ære den persiske 1100-tals-digter, Omar Khajjâm, udskænkes der et glas vin, inkluderet i entrebilletten, til alle, og i den lokale Arnold Busck boghandlers medbragte lyrikbod er der slagtilbud på et slaraffenagtigt udvalg af poesi. Lektor Gerd Schmidt Nielsen folder de inviterede poeters digtninge ud i sit lyriske snapshot-essay.

   

  Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Buscks Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Statens Kunstråds Litteraturudvalg.

   

   

  « Back


  f_facebook_small.gif

  Poesi på en torsdag på Facebook.

   

   

  MÅNEDENS DIGT

  Send det bedste fra skrivebordsskuffen og deltag i konkurrencen om månedens digt.

  Det udvalgte digt vil blive læst op under arrangementet.

   

  Send det senest dagen før arrangementet til:

  Ulrik Skeel

  Odin Teatret, Postboks 1283,

  7500 Holstebro

  mærket månedens digt


  Billetpris

  Billetten inkluderer et glas vin.

  60 kr. (studerende og unge under 21 år: 25 kr.)

   

  Billetsalg

  på nettet:  www.place2book.com

  eller på døren.

   

   

   

  Daniel Dalgaard col2.jpg

  Foto:

  Per Morten Abrahamsen

  Search

  Newsletter

  News from Odin Teatret

  directly into your inbox.
  Sign up for our newsletter.

  Travelog

  A selection of letters, news, reactions, thoughts from Holstebro and abroad.