CALENDAR

  <<<January 2021>>>
  MTWTFSS
  28293031123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
  1234567

  Poesi på en torsdag - Søren Ulrik Thomsen


  Thursday, October 02, 2014

  Efterårssæson 2014:

  4. september - 2. oktober - 6. november

   

   

  2. oktober kl. 20.00 i Koncertsalen på Holstebro Musikskole

  Bisgårdmark 16, Holstebro

   

  Søren Ulrik Thomsen

  og Det Glemte Kvarter

   

   

  En anderledes Poesi på en torsdag

  Oktober måneds Poesi på en torsdag bliver ikke helt, som den plejer at være. Digteren og digterens digte samt musikken er der, men de andre indslag, som sædvanligvis er med, sidder over denne gang - lige med undtagelse af Arnold Buscks poesisalgsbod.

   

  Årsagen er, at oktober måneds digter, Søren Ulrik Thomsen, kommer med et orkester, Det Glemte Kvarter, og de to medbringer selv hele aftenens program, som de har opkaldt efter Thomsens sidste digtsamling: Rystet spejl.

   

  Og så er selve åstedet jo også et andet.

   

  Musik og poesi

  De fleste kender nok mere eller mindre Søren Ulrik Thomsen, der regnes for en af Danmarks førende digtere. Siden 2010 har han arbejdet sammen med orkestret Det Glemte Kvarter, der består af syv unge musikstuderende fra Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Det Glemte Kvarter har sit navn efter et digt i Thomsens debut, City Slang fra 1981: "I et glemt kvarters blå bombetomt /…".

   

  I 2011 udgav Thomsen Rystet spejl på forlaget Gyldendal, og i foråret 2013 - ligeledes på Gyldendal - udsendte digteren og musikerne sammen deres fælles album Rystet spejl. Musik & poesi.

   

  På dette album er det lykkedes digter-musiker-bandet at skabe et udtryk, som giver en lytteoplevelse ud over det sædvanlige. Mikkel Bruun Zangenberg skrev i Politiken: "Det er dobbelt kraft, nej, tredobbelt kraft: Digtenes, stemmens og musikkens kombinerede forførelsesevner hensætter én til et andet sted" og gav albummet fem stjerner.

   

  Rystet spejl. Musik & poesi blev i 2013 tildelt Danish Music Award Jazz i kategorien Årets Danske Vokaljazzudgivelse.

   

  Det er musikken og teksterne fra dette album, som Søren Ulrik Thomsen og Det glemte Kvarter optræder med på Poesi på en torsdag den 2. oktober.

   

  Billetter til arrangementet sælges udelukkende på Holstebro Biblioteks online-billetsalg.

   

  Søren Ulrik Thomsen & Det Glemte Kvarter

  Til oplæsningskoncerten i Orkestersalen på Holstebro Musikskole optræder foruden Søren Ulrik Thomsen, Maja Hartnack: sang, perkussion, Mikkel Grevsen: trompet, Anders Kirkegaard: guitar, lap-steel, Janus Rønn Lind: klaver, rhodes, Malene Brask Olsen: klarinet, basklarinet, saxofon, klokkespil, Jesper Thorn: kontrabas, cello, el-bas og Terkel Nørgaard: trommer, perkussion.

   

  Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Buscks Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret foruden - denne gang - Holstebro Musikskole. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune.

   

   

  « Back


   

   

  Sted:

  Koncertsalen på Holstebro Musikskole

  Bisgårdmark 16, Holstebro.

   

  Billetpris

  100 kr.

   

  Billetterne kan købes via Holstebro Biblioteks hjemmeside på dette link: KLIK HER >>

   

   

  Search

  Newsletter

  News from Odin Teatret

  directly into your inbox.
  Sign up for our newsletter.

  Travelog

  A selection of letters, news, reactions, thoughts from Holstebro and abroad.