CALENDAR

  <<<January 2021>>>
  MTWTFSS
  28293031123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
  1234567

  Poesi på en torsdag - Pernille Abd-El Dayem og Lea Løppenthin


  Thursday, April 09, 2015

  POESI PÅ EN TORSDAG

   

  9. april: Pernille Abd-El Dayem og Lea Løppenthin

   

  Kl. 20 på Knudsens, Nørregade 40, Holstebro.

   

  "det er pinligt og spændende at være levende ..."

   

  Gennemført genuint originalt skrivende unge kvinder er månedens digtere på Poesi på en torsdag i april

   

  Pernille Abd-El Dayem og Lea Marie Løppenthin

  Overskriften er fra et interview med Lea Marie Løppenthin (født 1987) i Information 23. juni 2014, og selvom de to kvindelige, anmelderroste månedens digtere på Poesi på en torsdag i april, Løppenthin og Pernille Abd-El Dayem (født 1985), skriver så forskelligt fra hinanden som en kat er forskellig fra en gærdesmutte, er der alligevel et eller andet dirrende til fælles i karakteren af deres digtnings grundklange, der gør, at udsagnet også kunne være en fjeder i Dayems lyriske prosa.

   

  Til fælles har de to digtere i hvert fald, at de skriver så egensindigt godt, forfølgende deres eget lyriske projekt, at det er en ubrudt nydelse at læse deres debuter og eneste bogudgivelser - Inden for revet (Gyldendal, 2015) af Abd-El Dayem og nervernes adresse (Gladiator, 2014). Samtidigt er det en æstetisk og intellektuel tilfredsstillelse, fordi deres skriven hele tiden er overraskende, hvor den end fører én hen. De skriver begge så forfriskende nyt, hvad enten det skyldes, at der virkeligt er tale om noget nyt, eller det drejer sig om kendte sager på en ny måde.

   

  Pernille Abd-El Dayem har studeret litteraturvidenskab og blev færdig på Forfatterskolen i København i 2012. Mikkel Bruun Zangenberg sluttede sin meget positive anmeldelse af Inden for revet i Politiken 18. februar med følgende karakteristik: "… sprogligt er det en god, sydende og hård brænding ude ved og inden for revets forrevne og rivende sted."

   

  Lea Marie Løppenthin er vokset op i København, Bangladesh og Vietnam. Hun har også studeret litteraturvidenskab på Københavns Universitet og blev færdig på Forfatterskolen i 2013. Linea Maja Ernst indleder sin ligeledes meget begejstrede anmeldelse af nervernes adresse i Information den 12. juni 2014 således: "Hvordan skal jeg forklare, hvorfor Lea Maria Løppenthins debut nervernes adresse føles som det særligste bekendtskab, jeg længe har gjort mig?"

   

  Pernille midt.jpg

   

  Andet på Poesi på en torsdag

  Hele vejen igennem aftnen kan man høre Odin Teatrets Husorkester med sangeren Rina Skeel. April måneds kendte holstebroer, der læser sine yndlingsdigte, er denne gang Holstebro Kommunes nye kulturkonsulent, Charlotte Linvald. Desuden foredrager lektor på Holstebro Gymnasium, Gerd Schmidt Nielsen, sit lyriske essay om digterne, og det udvalgte månedens digt bliver selvfølgelig læst op af sin ophavsmand eller -kvinde. Og så er elever fra Balletskolen med som gæster og fletter fine danseforløb ind i poesien.

   

   

  Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Buscks Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

   

   

  « Back


  MÅNEDENS DIGT

  Send det bedste fra skrivebordsskuffen og deltag i konkurrencen om månedens digt.

  Det udvalgte digt vil blive læst op under arrangementet.

   

  Send det senest dagen før arrangementet til:

  Ulrik Skeel

  Odin Teatret, Postboks 1283,

  7500 Holstebro

  mærket månedens digt

  eller til ulrik.skeel@odinteatret.dk

   

  Sted

  Knudsens, Nørregade 40, 7500 Holstebro

   

  Billetpris

  60 kr. (studerende og unge under 21 år: 25 kr.)

  I den beskedne entré er et glas vin inkluderet.

   

   

  Billetter kan også købes ved døren.

   

  Foto af Lea Marie Løppenthin: David Stjernholm

  Foto af Pernille Abd-El Dayem: Lars Arnfred Fynboe

   

  Search

  Newsletter

  News from Odin Teatret

  directly into your inbox.
  Sign up for our newsletter.

  Travelog

  A selection of letters, news, reactions, thoughts from Holstebro and abroad.