CALENDAR

  <<<January 2021>>>
  MTWTFSS
  28293031123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
  1234567

  Poesi på en torsdag - Morten Chemnitz og Sigurd Buch Kristensen


  Thursday, March 05, 2015

  POESI PÅ EN TORSDAG


  To unge, spændstigt sikkert skrivende mænd er månedens digtere på Poesi på en torsdag i marts

  Igen Danmark på en funklende, ny måde

   

  Torsdag den 5. marts kl. 20

  på Knudsens, Nørregade 40, Holstebro

   

  Sigurd Buch Kristensen og Morten Chemnitz

  De to unge digtere har det til fælles, at de begge skriver om det danske. Den danske natur om sommeren, det danske lys - om vinteren, f.eks. Konsekvent gennemført, gennemtænkt på hver deres måde. Begge i deres debuterende og eneste værk fra henholdsvis 2014 og 2013.

   

  Sigurd Buch Kristensen TOP.jpg

   

  Sigurd Buch Kristensen, født 1988, skriver i en levende og alligevel lyrisk let, præcis prosastil om de danskes øer i sin bog på 58 sider, der netop har titlen De danskes Øer. Bind I (Initiativet Donna Wood, Arena 2014). Nogle vil måske huske, at det også er titlen på en dansk klassiker, Achton Friis' omfangsrige værk fra 1926. Det er ingen tilfældighed, for Sigurd har skrevet sin bog - som et helt igennem selvstændigt, uafhængigt skrift - efter Friis' forlæg. Med de enkleste midler får han en imponerende varieret fylde frem fra en sommer i juli.

   

  "Jeg går igennem det sidste af vinteren ligesom vinteren gør.", skriver Morten Chemnitz, født 1984, i sin debut Inden april (Gyldendal, 2013). Hans digte (som næsten synes skrevet til nu!) viser naturens, lysets, skyggernes næsten umærkelige forskydninger, som dagen og natten skrider frem. På en magisk enkel måde, i en repetitiv, mediterende syngen med næsten umærkelige nuancer - som nuancerne i en optøet dråbe, der rammer den sne, der endnu ikke er smeltet eller et stykke musik af den estiske komponist Arvo Pärt. Alt inden april. Chemnitz maner en overbevisende sanselighed frem i det små.

   

  Begge digtere er uddannede på Forfatterskolen. Buch Kristensen har været redaktør ved forlaget 28/6 og bidraget til en række antologier og tidsskrifter. Han er for tiden i lære som bådebygger. Morten Chemnitz læser fransk på Københavns Universitet og sidder i redaktionen for forlaget Arena. I 2012 udkom hans oversættelse af Marguerite Duras: Sommeren 80.

   

  Poesi på en torsdags øvrige indslag

  Odin Teatrets Husorkester optræder med sangeren Rina Skeel, og den kendte holstebroer, der læser sine yndlingsdigte, er denne gang den dugfriske 60-års fødselar, Flemming Vistisen, leder af Operaen i midten. Publikum kan desuden høre lektor på Holstebro Gymnasium, Gerd Schmidt Nielsens essay om digterne og opleve flere andre opmærksomhedsfangende indslag.

   

  Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Buscks Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

  « Back


  MÅNEDENS DIGT

  Send det bedste fra skrivebordsskuffen og deltag i konkurrencen om månedens digt.

  Det udvalgte digt vil blive læst op under arrangementet.

   

  Send det senest dagen før arrangementet til:

  Ulrik Skeel

  Odin Teatret, Postboks 1283,

  7500 Holstebro

  mærket månedens digt

  eller til ulrik.skeel@odinteatret.dk

   

  Sted

  Knudsens, Nørregade 40, 7500 Holstebro

   

  Billetpris

  60 kr. (studerende og unge under 21 år: 25 kr.)

  I den beskedne entré er et glas vin inkluderet.

   

   

  Billetter kan købes via Holstebro Biblioteks hjemmeside (Click here>>>)

  eller ved døren.

   

  Morten Chemnitz: Photo Morten Holtum

  Sigurd Buch Kristensen: Photo: Sigrid Nygaard

   

  Search

  Newsletter

  News from Odin Teatret

  directly into your inbox.
  Sign up for our newsletter.

  Travelog

  A selection of letters, news, reactions, thoughts from Holstebro and abroad.