Events

CALENDAR

<<<April 2021>>>
MTWTFSS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

.Tafdrup
.Boberg
.Thomsen


 

Pia Tafdrup -  Thomas BobergHenrik Francis Thomsen

 

 

 

 

 

 

Pia Tafdrup

3. september 2009 Kl. 20 på Knudsens

 

Pia Tafdrup (f. 1952) debuterede i 1981 med digtsamlingen, Når der går hul på en engel, og har siden udgivet 11 digtsamlinger, to skuespil og en enkelt roman. Siden midt 80'erne har hun udelukkende levet af sit forfatterskab, og hendes værker er oversat til flere forskellige sprog. Hun er medlem af Det danske Akademi siden 1989 og modtog Nordisk Råds Litteraturpris i 1999.

 

 

Pia top 368-.jpg

 


Odin Teatrets Husorkester stod for aftenens musikalske indslag. Den argentinske guitarist Miguel Pesce, som optrådte ved en koncert i Holstebro i et samarbejde mellem Odin Teatret og Holstebro Musikskole, sad ind som gæstemusiker. Den kendte holstebroer, der læste op af sine yndlingsdigte, var Rose Poultrys direktør, Per Vinther Møller, mens Anahita Daraei, som ved mange andre poesiaftener, læste op af Omar Khajjâms Rubâijât på sit modersmål farsi. Lektor Gerd Schmidt fra Holstebro Gymnasium & HF foredrog sit faste digtessay om aftenens digter.

 

 

pia smaa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Thomas Boberg

1. oktober 2009 - 6. december 2007 (Knudsens)

 

Den 6. december kl. 21.00 var digteren Thomas Boberg på programmet første gang som oplæser af egne digte. I anledning af tidspunktet på året blev poesien givet som julegave: der var gratis adgang.

Thomas Boberg optrådte anden gang ved Poesi på en torsdag i et samarbejde med arrangementet Klassiske Dage i Holstebro den 1. oktober 2009

 

Thomas Boberg er en af Danmarks skarpe, markante digtere. Han er født i 1960 og debuterede i 1984 med digtsamlingen Hvæsende på mit øjekast. Siden har han udsendt 14 digtsamlinger, senest Boothill fra i 2009. Et bredere gennembrud fandt sted med den selvbiografiske rejsetrilogi Sølvtråden (1996), Americas (1999) og Invitation til at rejse (2003). Thomas Boberg har været en kontinuerlig rejsende og var i en årrække bosat i Peru. Fra 2005 har han boet i København. Han har været nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris to gange.

 

 

 

Thomas top 100_4629.jpg

 

 

 

Poesiaftenen med Thomas Boberg fulgte efter opførelsen af teaterstykket Brudstykker af min marionetdukkes drømme, der ligeledes fandt sted på Knudsens, arrangeret af Nordvestjysk Teaterkreds. Teaterstykket var baseret på et digt fra Bobergs digtsamling Marionetdrømme og udfoldede en kærlighedshistorie mellem dukkerne Pikonio og Lili, der førtes og animeredes af skuespilleren Peder Holm Johansen. Thomas Bobergs bror, Simon K. Boberg, havde instrueret, og Thomas Boberg medvirkede selv.

 

 

Thomas 2 smaa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Henrik Francis Thomsen

5. november 2009 Kl. 20 på Knudsens

 

Henrik Francis Thomsens digtning repræsenterer et område af dansk poesi, som vel nok kun er kendt af forholdsvist få mennesker. Men er ikke derfor mindre spændende. Hans produktion er lille og eksklusiv - og helt sin egen.

 

Siden debuten i 1969 i Forlaget Arenas i dag legendariske SUB PUB-publikationer - der af forfatterne selv blev fabrikeret med en spritduplikator i en kælder i Snaregade i København - har Henrik Francis Thomsen haft udgivelser i flere danske og udenlandske tidsskrifter. Flere af hans digtsamlinger er udkommet på Forlaget After Hand.

 

 

Henrik F top.jpg

 

 

Den sidst udkomne - digtbogen Oxymoron - udkom dog på Forlaget Basilisk i 2007. Den er i lighed med andre af Thomsens værker blevet til i samarbejde med digteren og semiotikeren (og oversætter af bl.a. Prins Henriks digte) Per Aage Brandt.

 

Et indlysende samarbejde, eftersom også Henrik Francis Thomsen tager sit afsæt i semiotikken. I Oxymoron, som betegner en stilfigur, der består af modsætninger ('talende tavshed'), beskæftiger han sig med det indre billedes skrift, og hvad det egentlig er, vi mennesker består af, fysisk og åndeligt. Semiotikken, hvis nogen skulle have glemt det, beskæftiger sig med den information, ethvert fænomen indeholder, og hvis betydning, vi altid prøver at aflæse for at forstå, hvordan vi skal forholde os.

 

 

Henrik F smaa.jpg Henrik F premio smaa.jpg Henrik F alice smaa.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

Thomas Boberg

 

Henrik F. Thomsen

 

 

 

 

 

Lyrisk essay om Pia Tafdrup

(Gerd Schmidt Nielsen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas Boberg:

 

Aftens program

 

 

Lyrisk essay om Thomas Boberg

(Gerd Schmidt Nielsen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Henrik Francis Thomsen

 

 

Lyrisk essay om Henrik F. Thomsen

(Gerd Schmidt Nielsen)

 

Search

Newsletter

News from Odin Teatret

directly into your inbox.
Sign up for our newsletter.

Travelog

A selection of letters, news, reactions, thoughts from Holstebro and abroad.