Events

CALENDAR

<<<April 2021>>>
MTWTFSS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

. Bredsdorff

. Blendstrup og Bukdahl

. Moestrup


Mette Moestrup - Blendstrup og Bukdahl - Thomas Bredsdorff

 

 

 

Mette Moestrup

2. september 2010 på Knudsens

 

Mette Moestrup så dagens lys i Århus, voksede op i Vendsyssel og bor nu i København. Hun har udgivet digtsamlingerne Tatoveringer (1998), Golden Delicious (2002), der blev præmieret af Statens Kunstfond og udkom i svensk oversættelse i 2004, og kingsize (2006), som hun modtog Montana-prisen for. Store dele af kingsize er publiceret i svenske, norske, tyske og finske antologier og tidsskrifter. Alle digtsamlinger har fået kritikerne til at grave efter de mest rosende, begejstrede formuleringer.

Der var også i høj grad roser til hendes sidste udgivelse, kortromanen Jævnet med jorden (2009), som blev indstillet til Weekendavisens Litteraturpris og Kritikerprisen. En norsk samling 9 dikt om begær med digte fra Golden Delicious og kingsize udkom i november 2009 på det norske forlag Flamme.

 

mette moe top 2.jpg

 

Aftenen bød - foruden glæden ved Mette Moestrups meget nærværende tilstedeværelse - på et Husorkester, der var suppleret med den ligeledes særdeles nærværende, lokale guitarist Bjarne Nygaard Nielsen. Anahita Daraei læste Khajjám på farsi, og lektor Gerd Schmidt Nielsen fremførte sit poetiske essay om aftenens digter. Kendt holstebroer var lederen af Dansk Talentakademis forfatterlinie, Lene Rikke Bresson og månedens digt var blevet skrevet - og blev læst op af - Sofie Sadeghi. En overraskelse var det, at en repræsentant fra Das Beckwerk fremførte et par sange til akustisk guitar.

 

 

mette moe 2.jpg mette mo DAS.jpg mette mo ri-bj 2.jpg

 

 

 

 

 

Jens Blendstrup og Lars Bukdahl

7. oktober 2010 på Knudsens

 

Jens Blendstrup er fra 1968, født og opvokset i Århus. Cand. mag. i historie og litteratur og medlem af tidsskriftet og forlaget Øverste Kirurgiskes redaktion. Blandt mange andre aktiviteter har Blendstrup skrevet en lang række læserpopulære og anmelderroste noveller og romaner. Altså først og fremmest prosa. For blot at nævne et par stykker: Laterna Vagina (2000), Gud taler ud (2004) og sidst Bombaygryde (2010).

 

Lars Bukdahl deler fødeår og opvækstby med Blendstrup, og de to er da også gamle venner. Bukdahl blev cand.phil. fra Købehavns Universitet i 1994 og har været anmelder på Kristeligt Dagblad og på Weekendavisen - hvor han stadigt befinder sig. Fra 2008 er han redaktør af litteraturtidsskriftet Hvedekorn. Foruden andre udgivelser har han skrevet en stribe digtsamlinger. Han modtog Klaus Rifbjergs debutantpris i 1988 og var første modtager af Kunstrådets Formidlingspris i 2008.

 

BLEND-BUKDHAL TOP.jpg

 

 

De to digteres optræden i Holstebro var en vandtæt fornøjelse fra det øjeblik de kom til det øjeblik, de gik (tog toget hjem). Med en blanding af tekster fra deres produktion og tekster, de frembragte til lejligheden, gjorde de deres ord levende for en fuldtallig skare af tilfredse lyttere.

 

Derudover: Odin Teatrets Husorkester, Omar Khajjâm-oplæsning på rumænsk, brasiliansk og dansk, månedens digt, som var af Maria Husted, og månedens essay af Gerd Schmidt i vanlig høj stil.

 

bukdhal 1 smaa.jpg bukdhal 2 smaa.jpg bukdhal 3 smaa.jpg

 

 

 

 

Thomas Bredsdorff

4. november 2010 på Knudsens

 

Poesi på en torsdag havde til sæsonens sidste poesiaften inviteret, ikke en digter, men kritikeren Thomas Bredsdorff, der også er professor og dr.phil. Dog først og fremmest lystlæser.

 

Bredsdorff kom derfor ikke med egne digte, men medbragte en stak af dem, han selv holder mest af. De blev læst op af Odin Teatrets skuespillere. Ind imellem deres oplæsninger fortalte han om det salt, som digtene efter hans mening har fået deres smag af. Der var tale om digte af Halfdan Rasmussen, Rifbjerg, Aakjær, Blicher, Nordbrandt, Ewald, Terje Vesaas og Sylvia Plath.

 

340-Bredsdorff 520.jpg

 

 

Desuden medvirkede Odin Teatrets Husorkester - og som en overraskelse: Ensemble MidtVest. Månedens digt var skrevet af den kun 13-årige Celeste Borchorst Faurschou. Oplæsning af Omar Khajjâm og månedens kendte holstebroer udgik på grund af pladsmangel. Men ikke månedens essay.

 

 

346-Bredsdorff Else Marie.jpg
349-Bredsdorff - MidtVest.jpg
351-Bredsdorff -vinder.jpg

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Lyrisk essay om M. Moestrup

(Gerd Schmidt Nielsen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link til blogs af Blendstrup og Bukdahl:

6 postkort fra Holstebro

Vi havde det som Hugin og Munin på Odins velpolstrede skulder

3 hilsener til Halfdan på vindeltrappen

Shake Your Book

Search

Newsletter

News from Odin Teatret

directly into your inbox.
Sign up for our newsletter.

Travelog

A selection of letters, news, reactions, thoughts from Holstebro and abroad.