Events

CALENDAR

<<<April 2021>>>
MTWTFSS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012
3456789

. Pia Juul

. Forfatter-skoleelever

. Niels Frank


Pia Juul - Forfatterskoleelever - Niels Frank

 

 

Pia Juul

Den 1. september 2011 på Knudsens

 

Poesi på en torsdag åbnede efterårssæsonen den 1. september kl. 20.00 på Knudsens med digteren, forfatteren og oversætteren Pia Juul.

 

juul a 520.jpg

 

Pia Juul debuterede i 1985 med digtsamlingen levende og lukket og har siden skrevet en lang række digtsamlinger, noveller, romaner samt dramatik og en enkelt børnebog. Hun er medlem af Det Danske Akademi fra 2005 og modtog i 2010 Montanas Litteraturpris for sin sidst udkomne digtsamling Radioteatret.

 

Arrangører

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

Entré ved indgangen: 60 kr. og 25 kr. for studerende - inklusive et glas rødvin.

 

 

 

Olivia Nordenhof, Zoltan Ará og Daniel Dalgaard - tidligere elever fra Forfatterskolen

i samarbejde med Klassiske Dage

Den 6. oktober 2011 på Knudsens

 

Noget klassisk og noget nyt!

 

Torsdag den 6. oktober 2011 læste 3 tidligere elever fra Forfatterskolen op af deres digte ved Poesi på en torsdag: Olivia Nordenhof, Zoltan Ará og Daniel Dalgaard. Det foregik vanen tro på Knudsens i Holstebro - foran et veloplagt publikum.

 

Denne aften startede poesiaftenen imidlertid lidt tidligere end sædvanligt. Klassiske Dages optakt til Poesi på en torsdag begyndte nemlig kl. 19:30 i foyeren, hvor den talentfulde fløjtenist Flavia Huarachi Jørgensen (Bolivia/Danmark), som er prisvindende MGK-elev, spillede musik fra Latinamerika.

 

Ud over oplæsningerne fra de tidligere forfatterskoleelever bød aftenen selvfølgelig på optræden med Odin Teatrets Husorkester. Men denne særudgave bød også på musikere fra Klassiske Dage, som  bl.a. optrådte med værker af Piazzolla, Paquito d'Rivera, Artur Benjamin, Villa Lobos. Omar Khajjâms digte blev naturligvis ikke glemt. De blev læst op på farsi og på dansk, ligesom månedens digt fra skrivebordsskuffen blev læst op, og der blev selvfølgelig også lejlighed til at høre månedens essay om de oplæsende digtere. Arnold Buscks transportable lyrikbod havde desuden vanlig travlt med bogsalget.

 

Poesi på en torsdag blev arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Holstebro Uddannelsescenter, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet blev støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

 

 

 

Niels Frank

3. november 2011 på Knudsens

 

Poesi i energisk vækst!

Torsdag den 3. november 2011 var den alsidige digter Niels Frank det dynamiske centrum, da han læste op af sine digte ved Poesi på en torsdag.

 

Niels Frank bankede sin første kile ind i det litterære landskab i 1985 med digtsamlingen Øjeblikket, bestående af digte af en helt anden kaliber end de overvejende centrallyrisk orienterede arbejder, som på det tidspunkt tiltrak sig den store luns af opmærksomhed med navne som Søren Ulrik Thomsen, Michael Strunge og Pia Tafdrup. Franks samtidige er Pia Juul, Thomas Boberg og Morti Vizki.

 

Holdt i samme stramme tøjler som debuten kom derefter Digte i kim i 1986 og Genfortryllesen i 1988, der regnes for kulminationen på denne første bølge af Franks digteriske fremstød. Det blev så til otte år, før Franks næste værk, Tabernakel, så dagens lys - og nattens. Men da havde han også udmejslet en helt ny form frem - en mere flerstemmig, mere yppig form.

 

Efter Tabenakel - der blandt andet betyder telt - er værkerne kommet i en lind og generøs strøm - i forskellige genrer. Ikke mindst de blandede eller i måske helt nyskabte genrer? Sidst Spørgespil fra 2010 på Gyldendal. Og det har været samtidigt med lange, opsøgende rejser rundt i hele verden og længere ophold i blandt andet Paris, San Francisco og New York. Niels Frank har desuden - ikke mindst - været rektor for Forfatterskolen (grundlagt i 1987 af Poul Borum og Per Aage Brandt) i København 1996 - 2002.

 

Han har modtaget Heinrich Steffens-prisen, Emil Aarestrup Medaillen, Otto Gelsted-prisen, Georg Brandes-prisen, Statens Kunstfonds livsvarige ydelse, og Montanas litteraturpris. Sidstnævnte var i 2008.

 

Ud over hovedpersonen bød aftenen naturligvis på optræden med Odin Teatrets Husorkester, Omar Khajjâms digte blev læst op på farsi og på dansk, ligesom månedens digt fra skrivebordsskuffen blev læst op, og der blev selvfølgelig også lejlighed til at høre månedens essay om den oplæsende digter. Arnold Buscks transportable lyrikbod havde desuden vanlig travlt med bogsalget.

 

Poesi på en torsdag blev arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Holstebro Uddannelsescenter, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet blev støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

 

Search

Newsletter

News from Odin Teatret

directly into your inbox.
Sign up for our newsletter.

Travelog

A selection of letters, news, reactions, thoughts from Holstebro and abroad.