Events

CALENDAR

<<<February 2021>>>
MTWTFSS
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
1234567

. Larsen

. Andersen

. Søndergaard


Marianne Larsen - Benny Andersen - Morten Søndergaard

 

 

 

 

 

 

Marianne Larsen

4. februar 2010 på Knudsens

 

Mens naturen - og vi - holdtes fast i et sjældent, vinterligt jerngreb, kunne publikum glæde sig over en af Danmarks bedste og mest erfarne lyrikere: Marianne Larsen - på Knudsens i hjertet af Holstebro.

 

Marianne L top 057-.jpg

 

Marianne Larsen kom med sin første bogudgivelse i 1971,"Koncentrationer", men hun har skrevet eventyr og historier siden barndommen og debuterede 18 år gammel med digte i Hvedekorn. Siden har listen over hendes udgivelser vokset sig imponerende lang og tæller i dag både romaner og børnebøger, men frem for alt digtsamlinger - omkring 40 titler i alt! I 2008 udgav hun Særskilte stillinger, som blev særdeles fint modtaget. Gennem årene har hun modtaget en lang række af legater og priser. I 1989 blev hun tildelt Statens Kunstfonds livsvarige ydelse.

 

 

1 Marianne L lille.jpg
2 Marianne L lille.jpg
3 Marianne L lille.jpg

 

 

 

Benny Andersen

4. marts 2010 på Knudsens

 

Benny Andersen er uden tvivl vor tids mest læste, sungne, folkekære, moderne, danske lyriker og komponist. Siden hans første digtsamling, Den musikalske ål, udkom i 1960, har han begejstret danskere i alle aldre med sin humor, underfundige livsklogskab, skæve synsvinkler og sprælske omgang med ordene. Ved at omdigte hverdagssproget giver han danskerne deres sprog tilbage i beriget form. At kravle ind under huden på det danske sprog, tviste det og bruge dets humor, er et af hans største talenter.

 

Benny top 2 089-10-03-04- B A.jpg

 

Samlede digte 1960 - 1996 fra1998 overskred alle tidligere salgstal for poesi - og så indeholder digtsamlingen ikke engang hans populæreste tekster om den melankolske svensker Svante, som de fleste danskere har taget til sig.

Foruden Benny Andersen vil aftenen byde på musikalske indslag med tamilsk violinmusik og Odin Teatrets Husorkester. Lars Graugaard, leder af Holstebro Sprogcenter, er den kendte holstebroer, der vil læse op af sine yndlingsdigte. I pausen åbner den lokale Arnold Busck boghandler sin medbragte lyrikbod med poesi i lange - og billige - baner.

Traditionen tro læses den persiske 1100-tals digter Omar Khajjâms digte op på originalsproget. Khajjâm var foruden at være digter, filosof og meget andet også elsker af god vin. Derfor er der i entrébilletten inkluderet et glas rødvin.

En Poesi på en torsdag ville ikke være komplet, hvis også ikke der var oplæsning af månedens digt. Alle skribenter med digte i skrivebordsskuffen opfordres til at indsende deres poesi til arrangørerne og deltage i månedens digtkonkurrence. Det digt, der udvælges, præmies ved, at dets forfatter selv får lov til at læse det højt.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Holstebro Handelsgymnasium, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

 

1 Benny lille.jpg
2 Benny lille.jpg
3 Benny lille.jpg

 

Morten Søndergaard

8. april 2010 på Knudsens

 

Uddannet fra forfatterskolen 1989 - 1991 og fra Litteraturvidenskab på Københavns Universitet i 1993. Medstifter af Øverste Kirurgiske. Siden debuten med digtsamlingen Sahara i mine hænder (1992), hvor hans særlige univers allerede træder tydeligt, fik han sit gennembrud med digtsamlingen Bier dør sovende (1998). Den blev udmærket med Michael Strunge prisen. For hver udgivelse har Søndergaard slået sit navn stadigt mere fast som en af sin generations fineste lyrikere.

 

 

Morten top 07-Poesi 2010 04.jpg

 

Morten Søndergaard og digterkollegaen Tomas Thøfner var i 2001-2008 redaktører af lyriktidsskriftet Hvedekorn. Sammen har de skrevet bogen Hypoteser for to stemmer. Sammen med sin kone, forfatteren Merete Pryds Helle, har Søndergaard, under pseudonymet Liv Mørk, bl.a. skrevet krimien Hvad øjet ikke ser.

Det musikalske input stod Helle Nymann Kvartet for. Holstebro Musikskoles forstander, Martin Gade, var den kendte holstebroer, der læste op af sine yndlingsdigte, og lektor Gerd Schmidt fra Holstebro Gymnasium & HF bidrog med sit faste digtessay om aftenens digter.

 

 

 

Benny Andersen

 

Morten Søndergaard

 

 

 

 

 

Lyrisk essay om M. Larsen

(Gerd Schmidt Nielsen)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Lyrisk essay om B. Andersen

(Gerd Schmidt Nielsen)

 

 

 

 

 

Search

Newsletter

News from Odin Teatret

directly into your inbox.
Sign up for our newsletter.

Travelog

A selection of letters, news, reactions, thoughts from Holstebro and abroad.