Events

CALENDAR

<<<February 2021>>>
MTWTFSS
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
1234567

. Janus Kodal

. Sternberg og Sten-Knudsen

. Halling Nielsen og Woetmann


Janus Kodal - Jesper Sternberg og Julie Sten-KnudsenRasmus Halling Nielsen og Peter-Clement Woetmann

 

 

Janus Kodal

2. februar 2012 på Knudsens

 

Janus-Kodal_TOP.gif


Digteren Janus Kodal - der kom til verden med studenteroprøret i 1968 - udgav sin første digtsamling, Antologi, i 1991. Han sprang dermed ud sammen med det miljø af 90'er-digtere, der i højere grad end den romantiske 80'er-generation (Søren Ulrik Thomsen, Pia Tafdrup, osv.) havde smag for at lege med og udforske sproget på alle mulige og umulige måder.

 

I en stadig generøs bevægelse videre har han fortsat sine vigtige sproglige undersøgelser og eksperimenter i en række vidt forskellige poetiske værker som bl.a. ingentings mestre (1994), Fyrsten Zibebes bekendelse (1998), I provinsen (2001), Seks suiter (2004), Hovedbanen og andre impulskøb (2008), Sabotage (2010), Sabotage V-VIII (2011) og den sidstudkomne Schnelltrocknende Fluid Aktion (2011) (benævnt bogobjekt). I 2011 udkom desuden børnebogen Muftien af Bobo (2011).

 

Sideløbende med digtudgivelserne - og ud over diverse arbejder inden for andre litterære genrer - har Kodal desuden været mere end aktiv som arrangør af markante litteraturfestivaler og digtoplæsningsarrangementer i både 90'erne og 00'erne. Han startede i sin tid det meget læseværdige litteraturtidsskrift Banana Split og var i en periode med til at redigere Den blå port.

 

Digteren interesserer sig også for fotografering og tager især billeder af kolleger, hvilket man kan forvisse sig om på hjemmesiden www.inkinc.dk.

 

Janus Kodal læste sine digte op torsdag den 2. februar kl. 20Knudsens i Holstebro.

 

Aftenens øvrige program

På en Poesi på en torsdag står digteren, som man vil vide, aldrig alene. Janus Kodals oplæsning alternerede med Odin Teatrets Husorkester, månedens digt - indsendt af poesiinteresserede praktikere, rubai'er, af den persiske 1100-tals digter, Omar Khajjâm, læst på flere sprog, februar måneds "kendte holstebroer" - bibliotekschef Per Høgh fra Ringkøbing - månedens essay og Arnold Buscks transportable lyrikbod, hvor den samling digte, der ikke findes her, ikke er skrevet.

 

 

 

Jesper Sternberg og Julie Sten-Knudsen

1. marts 2012 på Knudsens

 

En fabrik på ben af glas med en elsker af mad der knaser!

 

poesi-Sternberg2619-1.jpg

 

Torsdag den 1. marts 2012 præsenterede Poesi på en torsdag to klare beviser for, hvor klangfuldt og varieret det danske, poetiske miljø er: digterne Jesper Sternberg og Julie Sten-Knudsen.

 

Sternberg er den lidt ældre af de to, født i 1973 med debut i 2002. Julie Sten-Knudsen, fra 1984, debuterede i 2011.

 

Foruden at have været uhyre aktiv gennem hele det ny årtusinde i mangfoldige sammenhænge med Poetry Slam, diverse poetiske arrangementer, initiativer og oplæsninger har Sternberg blandt andet følgende udgivelser på sin samvittighed: Stenalderdigte (2011) Forlaget Kronstork, et punkt overrendt af ingenting (2011), Radikale mennesker og hjem i et længst eksploderet kvarter (2010), Pause for par (2009/2010) alle Forlaget Øverste kirurgiske og - sammen med Peter Laugesen: Buddha med hund (2007) Forlaget Nord.

 

Julie Sten-Knudsens debut, Hjem er en retning (2011) Gyldendal, blev hilst velkommen med masser af roser over næsten hele linien af danske anmeldere og brød på den måde gennem den paradoksalt uigennemskuelige mur, danske medier har lagt poesien ind bag. Mens Sternberg er optaget af at dissekere sproget og aftvinge det nye, underfundige og til tider eksplosive, poetiske betydninger, har Sten-Knudsen overbevisende og på interessanteste vis sin opmærksomhed, på godt og ondt, rettet mod den unge krop i en postmoderne verden.

 

Ud over aftenens hovedpersoner bød aftenen naturligvis på optræden med Odin Teatrets Husorkester, Omar Khajjâms digte blev læst op på farsi og på dansk, ligesom månedens digt fra skrivebordsskuffen blev læst op, og der blev selvfølgelig også lejlighed til at høre månedens essay om den oplæsende digter. Arnold Buscks transportable lyrikbod havde desuden vanlig travlt med bogsalget.

 

Poesi på en torsdag havde til lejligheden også inviteret den tyske lyriker og journalist af tyrkisk oprindelse, Nevfel Cumart. Cumart var i Holstebro for at besøge og arbejde med elever på Holstebro Gymnasium. Noget Poesi på en torsdag snedigt benyttede sig af - det vakte i øvrigt stor begejstring blandt publikum.

 

Poesi på en torsdag blev arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Holstebro Uddannelsescenter, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet blev støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

 

 

 

Rasmus Halling Nielsen og Peter-Clement Woetmann

12. april 2012 på Knudsens

 

 

Rasmus Halling Nielsen, født 1983, er uddannet fra Forfatterskolen i 2011. Han debuterede i 2004 i Hvedekorn og i bogform med: skubber på luften som en fjer. Seneste udgivelse er Det lille robotøje siger, 2011, fra Forlaget Organiseret vold begået mod den almindelige tale. Derudover har han bidraget til en lang række danske tidsskrifter. Senere på året udkommer to digtsamlinger, i én bog, med titlen Tvillingerne, på Forlaget Samleren. Halling Nielsen er medlem af litteraturgrupperne Koordinat, ERRARAREA og hoerevaernpaabudt.

 

Peter-Clement Woetmann, årgang 1985, afgang fra Forfatterskolen 2006, debuterede sammen med Lars-Emil Woetmann med Brødrene Woetmann af Danmark, 2004. En selvstændig debut kom med digtsamlingen Heldigvis er skoven blevet væk, 2005. Mit indre Pompeii, 2010, udkom på Forlaget Kronstork. Peter-Clement har desuden haft tekster trykt i adskillige danske og udenlandske tidsskrifter. Han er stifter og del af redaktionen på det litterære nettidsskrift Morgenrøde (www.morgenrøde.dk).

 

Aftenens øvrige program

Rundt om de to generøse digtere piblede aftenens øvrige flora frem: Odin Teatrets Husorkester, månedens digt - indsendt af poesiinteresserede praktikere, rubai'er, af den persiske 1100-tals digter, Omar Khajjâm, læst på flere sprog, månedens essay, Arnold Busck Boghandels forførende kolportørvirksomhed og oplæsning af yndlingsdigte af Rie Nyborg fra Gimsinghoved og Folkets Hus i Struer.

Search

Newsletter

News from Odin Teatret

directly into your inbox.
Sign up for our newsletter.

Travelog

A selection of letters, news, reactions, thoughts from Holstebro and abroad.